Міносвіти визнало, що результати ЗНО

Міносвіти визнало, що результати ЗНО "підмальовували"

Укрінформ
Міністерство освіти та науки виявило розбіжності результатів ЗНО, що зафіксовані в низці сертифікатів за 2014-15 роки, з оригіналами відповідей у тестових завданнях.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

"Були виявлені ознаки недостовірності результатів зовнішнього незалежного оцінювання, які знаходяться у базі даних Українського центру оцінювання якості освіти. Так, за 2015 рік виявлено неспівпадіння результатів оцінювання 102 осіб, за 2014 - 90", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, перевірка була проведена на запит Генпрокуратури, який надійшов до міністерства в січні поточного року.

За вказаними Генпрокуратурою номерами сертифікатів ЗНО робоча група МОН проаналізувала 859 робіт абітурієнтів 2014 року і 2015 року, шляхом зіставлення результатів автоматизованої обробки сертифікаційних робіт на відповідність оригіналам бланків відповідей, наданих регіональними центрами оцінювання якості освіти. Загалом за результатами перевірки ознаки невідповідності було виявлено у 185 роботах учасників ЗНО 2014 року та 234 - 2015 року, що становить 0,02% та 0,03% відповідно від загальної кількості.

Також у МОН повідомили, що з метою мінімізації ризиків будь-якого втручання до системи у майбутньому в УЦОЯО внесли зміни до організаційної структури та перерозподілили деякі функції між підрозділами. Крім того було оновлено кадровий склад ІТ-підрозділів та підрозділу, що відповідає за інформаційну безпеку. Здійснили розмежування функцій розробників програмного забезпечення УЦОЯО, її експлуатантів та адміністратора системи безпеки.

Також додатково впроваджуються нові технології забезпечення цілісності та достовірності інформації, що передається до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Як повідомлялося, 21 березня Генпрокуратура України заявила про ініціювання відрахування студентів, які використали для вступу до вишів підроблені результати ЗНО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-