Шевцова звільнили з-під варти

Шевцова звільнили з-під варти

Укрінформ
Підозрюваного у держзраді підполковника Антона Шевцова звільнили з-під варти - час для обрання запобіжного заходу сплив.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У зв’язку із спливом строку розгляду клопотання слідчого СБУ про застосування запобіжного заходу - залишити його без розгляду», - ухвалив слідчий суддя Юрій Ковбаса.

Під час розгляду справи суддя взяв до уваги і клопотання державного адвоката Дениса Безрученка, який наполягав, що законодавчо встановлений термін для обрання запобіжного заходу - 72 години з моменту затримання підзахисного - сплив. «В такому випадку його необхідно звільнити з-під варти», - констатував Безрученко.

«Хворий» Шевцов, якому ще декілька хвилин тому надавали медичну допомогу лікарі «швидкої», швидко покинув залу суду, сівши у чорний джип, що чекав його на вулиці.

Як повідомляло агентство, попередні адвокати Шевцова – представники адвокатського об’єднання «Лещенко, Дорошенко і партнери» - використали безліч процесуальних засобів для максимального затягування справи впродовж двох днів судового розгляду. Вони заявляли відвід секретарю судового засідання, відвід прокурору, які були відхилені головуючим. Також захисниками було заявлено низку клопотань про відвід суддям, які брали участь у справі. А самого Шевцова чотири рази оглядали лікарі, яких викликали до зали суду.

Екс-начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області підполковника Антона Шевцова затримали співробітники УСБУ у Чернігівській області при спробі перетнути кордон України. УСБУ у Вінницькій області 18 березня оприлюднило інформацію про порушення щодо Шевцова кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 «Державна зрада». Справу про обрання йому запобіжного заходу розглядали від суботи, 19 березня 2016 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-