Адвокатам Шевцова не до вподоби одяг прокурора - вимагають відводу

Адвокатам Шевцова не до вподоби одяг прокурора - вимагають відводу

Укрінформ
Адвокати підозрюваного у державній зраді екс-начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова вимагають відводу прокурора за порушення прав людини і дрес-коду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду, де розглядається справа про обрання запобіжного заходу Шевцову.

«В обвинувальному акті йдеться, що Шевцов «умисними діями надав представнику іноземної держави допомогу у проведенні підривної діяльності проти України». Тобто, стверджується, що він уже вчинив злочин, а це порушує Європейську конвенцію про права людини в частині презумпції невинуватості... Також прокурор у судовому засіданні не у форменному одязі, на порушення наказу Генпрокурора України та Кодексу професійної етики», - заявив адвокат Андрій Левковець.

Натомість прокурор не вбачає підстав для свого відводу.

Суд пішов до нарадчої кімнати.

Судове засідання, на якому розглядається справа про обрання запобіжного заходу Шевцову, веде суддя Вінницького міського суду Юрій Ковбаса. Напередодні адвокати Шевцова домагалися і його відводу.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова співробітники Служби безпеки України затримали при спробі перетину державного кордону. 18 березня Шевцову було оголошено підозру у державній зраді. Справа про обрання йому запобіжного заходу розглядається вже другий день.

Скандал навколо Шевцова спричинило оприлюднене відео про відвідання ним параду 9 травня 2014 року в окупованому РФ Севастополі, спільне фото з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим, фото на тлі будівлі з російським прапором, а також фотографії його сина на тлі російської окупаційної техніки в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-