Суд над Шевцовим: засідання розпочалося з відводу судді

Суд над Шевцовим: засідання розпочалося з відводу судді

Фото
Укрінформ
Вінницький міський суд сьогодні продовжує розгляд справи щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваного у державній зраді екс-керівника обласної поліції Антона Шевцова.

Судове засідання веде суддя Юрій Ковбаса, відводу якого учора домагалися захисники екс-поліцейського, повідомляє ресурс i-vin.info.

Учора ввечері суддя оголосив перерву у засіданні, оскільки Шевцова забрали у лікарню у супроводі співробітників СБУ. Сьогодні зранку матеріали його медичного обстеження адвокати долучили до справи. Висновки ж, які надали прокурори, адвокати не визнають. Кажуть, що вони добуті в нічний час, що прирівнюється до «катування» людини.

Захисники знову заявили про відвід судді Ковбаси, оголосивши про його "змову" з прокурором Соловйовим у "підробці" результатів медичного обстеження Шевцова.

Як повідомляло агентство, щодо Шевцова відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до голови Нацполіції з вимогою звільнити з посади начальника Головного управління поліції у Вінницькій області Антона Шевцова. Скандал навколо нього спричинило оприлюднене відео про відвідання ним параду в окупованому Криму, спільне фото Шевцова з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим, фото на тлі будівлі з російським прапором, а також фотографії його сина на тлі російської окупаційної техніки в Криму.

Очільниця Нацполіції Хатія Деканоідзе 14 березня задовольнила рапорт про відставку Шевцова з посади начальника Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області.

Шевцова затримали 17 березня на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області. Оперативники вилучили у нього 10 тис. доларів, паспорт громадянина України і квиток на літак з Мінська до Москви. Сам Шевцов заявляє, що проти нього йде «проплачена кампанія», але не називає замовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-