Глава УГКЦ сказав, коли зміниться ставлення до Росії

Глава УГКЦ сказав, коли зміниться ставлення до Росії

Укрінформ
Зменшення напруги у російсько-українських відносинах можливе лише після припинення збройної агресії та нормалізації стосунків на міждержавному рівні.

Про це заявив отець і глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав у своїй доповіді "Україна - Польща - Росія: чи можливі мир і поєднання?" на Гнєзненському з'їзді з нагоди 1050-річчя Хрещення Польщі", повідомляє департамент інформації УГКЦ.

"З боку Росії потрібна свідомість усіх вчинених нею кривд сусіднім народам, а це в ситуації, що склалася, видається малоймовірним. У російському інформаційному просторі панує переконання, що Росія ніколи не була агресором і провадила тільки "визвольні" війни, включно з теперішніми діями в Криму і на Донбасі", - наголосив предстоятель.

Водночас він зазначив: попри весь драматизм ситуації треба шукати шляхів до відбудови ширших добросусідських взаємин між церквами, народами та державами.

Під час з'їзду Блаженніший Святослав також зустрівся із Президентом Польщі Анжеєм Дудою та обговорив із ним питання українсько-польської співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-