Суд зобов'язав прокурорів подавати Штепі список запитань

Суд зобов'язав прокурорів подавати Штепі список запитань

Укрінформ
Засідання Червонозаводського райсуду Харкова перерване до 28 березня у зв'язку з відмовою обвинуваченої, екс-мера Слов'янська Нелі Штепи відповідати на запитання державного обвинувача.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"На суді під час допиту Штепа відмовилася відповідати на запитання прокурора і побажала, аби перелік питань їй надали заздалегідь, до того ж, на її думку, запитання повинен ставити суддя", - зазначила Дубовик.

За її словами, сторону обвинувачення не дивує правовий нігілізм Штепи.

"Штепа не знає, що така форма допиту відсутня в будь-яких кримінальних процесуальних законодавчих актах. Відповідно до ст.63 Конституції України, особа не несе відповідальності за відмову свідчити або давати пояснення відносно себе, членів сім'ї або близьких родичів, коло яких визначене законом. Але в Основному законі немає жодних механізмів обмеження допиту обвинуваченого представниками прокуратури", - додала Дубовик.

За її словами, головуючий у справі суддя Віктор Єжов задовольнив клопотання підсудної і зобов'язав прокурорів підготувати на наступне засідання перелік питань письмово.

"Для прокурорів рішення суду є обов'язковим для виконання", - наголосила Дубовик.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого суд продовжив перебування Штепи під вартою до 3 квітня 2016 року.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під тиском терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-