Штепа на суді славить Україну і звинувачує у сепаратизмі правоохоронців

Штепа на суді славить Україну і звинувачує у сепаратизмі правоохоронців

Укрінформ
Чергове засідання по суті справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яку обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи, проходить в Червонозаводському райсуді Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Штепа звернулася до суду з двогодинною промовою, в якій перерахувала свої досягнення на посту мера, докази невинуватості в загибелі людей при захопленні Слов'янська, в якому, за її словами, брали участь до 1000 осіб, описала перебування в полоні, звинуватила правоохоронців у сепаратизмі і закінчила закликом: "Слава Украине!". Через велику тривалість промови суддя оголошував перерву.

У перерві новий адвокат Штепи Дмитро Марченко розповів журналістам, що є домовленість про явку до суду в якості свідка екс-губернатора Донецької області  Сергія Тарути: "З ним Штепа погоджувала свої дії". У допиті в якості свідків Президента Петра Порошенка і Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка суд відмовив.

Як повідомляв Укрінформ, 29 лютого на підготовчому засіданні суду до розгляду наново справи Штепи у зв'язку із заміною ряду суддів, обвинувачена зажадала допитати більше сорока свідків, починаючи з Президента України.

18 лютого суд продовжив перебування Штепи під вартою до 3 квітня 2016 року.

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під тиском терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-