#FreeSavchenko: біля посольства РФ розгорнули плакати

#FreeSavchenko: біля посольства РФ розгорнули плакати

Фото
Укрінформ
На даху житлового будинку неподалік посольства Російської Федерації в Києві активісти вивісили кілька плакатів на підтримку звільнення української льотчиці Надії Савченко, яка незаконно нині утримується в російському СІЗО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

«Суть акції - закликати ще раз російське посольство, Росію до того, щоб Надія Савченко була звільнена. Ця акція буде продовжуватися, поки Надію Савченко не буде звільнено», - сказав організатор акції, член громадської організації «Стоп імперія» Дмитро Кульбаба.

Разом із плакатами із закликом щодо визволення Савченко розміщені і плакати з написами «Якутії волю», «Свобода Кавказу», а також плакат «Московські окупанти, час повертати загарбане», зображений на тлі фото української льотчиці.
Читайте також: Впливовим жінкам світу надіслали листи - просять допомогти Савченко

«На наших плакатах заклик до того, щоб загарбники пішли з окупованих українських територій, і нагадування про те, що вони загарбали не тільки українську територію і вкрали Надію Савченко, а загарбали і Кавказ, і Сибір, і Якутію, і Татарстан та ще багато територій», - додав активіст.

Організатор акції також повідомив журналістам про вимоги, які активісти висувають як до української влади, так і до світової спільноти.

«Ми вимагаємо, щоб Надія Савченко була звільнена, щоб світова громадськість приєдналася до нашої країни, щоб ми тиснули на Росію», - пояснив він.

Хоча масових зібрань біля посольства сьогодні не відбувалося, проте до проведення акції кілька чоловіків, очевидно з охорони посольства, приварили до дверей, що ведуть на внутрішнє подвір'я, кілька металевих прутів.

Відео Валентина Сямро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-