Впливовим жінкам світу надіслали листи - просять допомогти Савченко

Впливовим жінкам світу надіслали листи - просять допомогти Савченко

Укрінформ
Група жінок-депутатів ВР направила листи до впливових жінок світу з проханням посприяти у звільненні Надії Савченко.

Про це повідомила у Фейсбуці народний депутат Ірина Геращенко.

"Продовжуємо боротьбу за звільнення Надії Савченко. Використовуємо всі можливі дипломатичні канали для посилення тиску на РФ. Від МФО "Рівні можливості" (Міжфракційне об'єднання - ред.), що об'єднує жінок-депутаток ВР, спрямували листи до впливових жінок світу, всіх тих, хто може сприяти у звільненні Надії. Ми хочемо бачити нашу колегу в ВР, а не за гратами", - написала вона.

Геращенко уточнила, що направили відповідні звернення до Спеціального представника ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір, канцлера Німеччини Ангели Меркель, сенатора Гіларі Клінтон, першої леді США Мішель Обами, екс-держсекретаря США Мадлен Олбрайт, високого представника ЄС Федеріки Могеріні і до її попередниці на цій посаді пані Кетрін Ештон, президента Литви Далі Грібаускайте.

"Ми звертаємося до всіх цих видатних жінок, які є, безумовно, друзями України, захистити нашу колегу Надію Савченко, сприяти у доступі до неї лікарів і її звільненню", - заявила Геращенко.

Текст звернення підписали керівники МФО Марія Іонова, Олена Кондратюк, Олена Бабак, Лілія Гриневич і долучилися всі жінки-депутати демократичних фракцій ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-