Керівник Нацгвардії розповів, як прийматимуть рішення на полі бою

Керівник Нацгвардії розповів, як прийматимуть рішення на полі бою

Укрінформ
Керівництво Національної гвардії України прийняло рішення повністю перейти на натівський стандарт в організації роботи.

Про це у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі повідомив начальник штабу бригади оперативного призначення НГУ полковник Сергій Тартаковський.

"Я думаю, що командувач прийняв дуже правильне рішення, коли замість того, щоб нам дозволити перейти на новий штат, якого ми домагалися практично півроку, він зараз прийняв рішення створити робочу групу і переходити усім частинам, у тому числі і основному органу управління, дійсно, на натівський стандарт організації", - сказав він.

За словами Тартаковського, на сьогодні процес ухвалення рішень за стандартами НАТО є «єдино можливим нормальним способом уникнути помилок на полі бою». Як він пояснив, натівський процес ухвалення рішень відрізняється від того, який наразі існує в Україні, що залишився з часів Радянського Союзу, коли рішення приймає одноосібно командир підрозділу, а штаб тільки оформляє його відповідим чином і деталізує. За стандартами НАТО, штаб розробляє кілька варіантів ухвалення рішення. Він їх ретельно аналізує і проводить так званий розіграш бойових дій, і на підставі цього розіграшу визначить позитивні моменти та недоліки кожного і рекомендує командирові.

Водночас, Тартаковський визнав, що сам процес ухвалення рішення за стандартами НАТО дещо довший, ніж радянський спосіб. Однак підкреслив, що незважаючи на це, натівський спосіб ухвалення рішення «допомагає уникнути дуже багатьох помилок, особливо, для недосвідчених командирів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-