Україна може навчити НАТО, як вистояти у гібридній війні - Радбез

Україна може навчити НАТО, як вистояти у гібридній війні - Радбез

Укрінформ
Україна набула величезного досвіду в боротьбі з гібридною агресією і готова поділитися ним із партнерами.

Про це заявив заступник секретаря РНБО України Олександр Литвиненко за результатами презентації у штаб-квартирі НАТО проекту Концепції розвитку сектору безпеки та оборони держави, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Ми повинні надавати безпеку - не просити, а надавати. А у нас є, що надати. У нас є унікальний досвід боротьби з гібридною агресією, з гібридною війною. Ми її вивчаємо і мусимо поділитися. Ми можемо навчати людей цього», - наголосив заступник секретаря РНБО.

Він нагадав, що у вересні 2015 року Україна і НАТО підписали "дорожню карту" зі стратегічних комунікацій, у рамках якої визначені спільні підходи партнерства у цій сфері.

Як зазначив Литвиненко, для ефективної відповіді на гібридну агресію Україні необхідно забезпечити цілісність і системність сектору безпеки.

Водночас він висловив переконання, що сектор безпеки і оборони України має розвиватися за стандартами НАТО, які є найкращими у світі. У цьому контексті посадовець наголосив, що представлена Концепція безпеки і оборони України відповідає всім стандартам Альянсу.

За словами заступника секретаря РНБО, вперше в історії держави вдалося розробити стратегічний документ, який розглядає сектор безпеки як цілісність, а не як набір мало пов’язаних структур, та визначає принципи, завдання, механізми взаємодії і напрямки розвитку.

«Дуже важливо, що прописані реальні напрями розвитку відповідно до стандартів НАТО, серед яких чільне місце має посідати демократичний цивільний контроль», - зазначив Литвиненко.

Він висловив сподівання, що Концепція розвитку сектору безпеки і оборони України найближчим часом буде схвалена РНБО та підписана Президентом.

Литвиненко нагадав, що у травні 2015 року Президент України ухвалив Стратегію національної безпеки, у вересні 2015-го – Воєнну доктрину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-