Українські військові отримали першу партію нових мінометів «Молот»

Українські військові отримали першу партію нових мінометів «Молот»

Укрінформ
ПАТ «Завод Маяк», що входить до складу державного концерну  «Укроборонпром», відвантажив першу партію мінометів 120-го калібру М120-15 «Молот» українським військовим. Техніка вітчизняного виробництва передана для забезпечення потреб Міністерства оборони України.

Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

«Новий міномет зібрав багато позитивних відгуків від військових і технічних фахівців. Тепер він зможе показати свої потужні можливості в умовах реальних бойових дій. Завод «Маяк» готовий повністю задовольнити потреби армії у цій зброї», - наголосив директор ПАТ «Завод Маяк» Олександр Перегудов.

Місяць тому на полігоні у Чернігівській області відбулись  приймально-здавальні випробування цього міномету «Молот».

ПАТ «Завод «Маяк» спеціалізується на розробці, виготовленні, реалізації, ремонті, модернізації та утилізації озброєння і військової техніки, проведенні та реалізації науково-дослідних і конструкторсько-експериментальних робіт з розробки та впровадження у виробництво нових виробів. Саме тут розробили спеціальні бойові модулі для імпортних бронемашин «Хамві» та «Саксонів».

У прес-службі нагадали, що у 2015 році «Укроборонпром» в 36 разів збільшив виробництво озброєння і військової техніки та почав системно надавати Збройним силам новітні зразки. За результатами минулого року підприємства концерну виробили, модернізували і відремонтували рекордні 7 198 одиниць озброєння і військової техніки. «Укроборонпром» отримав 1,626 млрд грн чистого прибутку в порівнянні з 348 млн грн збитку в 2014 році.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-