Асоціація «Східне партнерство» проситься до Мінського процесу

Асоціація «Східне партнерство» проситься до Мінського процесу

Укрінформ
Переселенці Донбасу виступають за якомогашвидше відновлення миру і вважають, що участь громадськості у Мінських переговорах допоможе зробити їх більш ефективними.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Асоціації «Східне партнерство» Вадим Горан.

«Луганське земляцтво у місті Києві на своїх загальних зборах прийняло рішення звернутися до Президента України про допущення широкого кола громадськості до переговорних процесів (у Мінську - ред.)», - сказав він.

За його словами, реінтегрувати треба першочергово розум жителів Донбасу, а не території, і для цього найвідповіднішим інструментом є якраз народна дипломатія.

Горан вважає, що проведення заходів з метою примирення, а також використання родинних зв'язків і знайомств переселенців може дати необхідний імпульс мирним переговорам.

У свою чергу керівник Союзу підприємців Луганської області в Києві Сергій Давидов підкреслив, що економічна ситуація в зоні конфлікту, розвиток там контрабанди украй негативно впливає на бізнес.

«Процес, який зараз відбувається, нас не влаштовує. Тому ми підтримали звернення Луганського земляцтва для  того, щоб залучити більш широкі кола громадськості до переговорного процесу в Мінську», - відзначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-