Під київською прокуратурою вимагають не

Під київською прокуратурою вимагають не "добивати" аварійні будівлі

Фото
Укрінформ
Біля Шевченківської прокуратури №10 в місті Києві активісти вимагають заборонити будівельні роботи в аварійних будинках та незаконне будівництво.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під стінами прокуратури зібралося близько 15 осіб із плакатами: «Ні - будівельному свавіллю!». За словами активістів, вони неодноразово приходили до прокуратури з цими вимогами. Зокрема, 24 лютого 2016 року доносили свою позицію щодо руйнації аварійних будинків, в яких ведуться ремонтні та будівельні роботи, але до них ніхто не дослухався - а наступного дня сталася трагічна аварія у будинку на вул. Богдана Хмельницького, 12-14.

Активісти наголошують, що загалом у Києві склалася критична ситуація з такими будинками. Зокрема, йдеться про будівлі по вул. Саксаганського, 101 та Долбухіна, 43-а.

Тим часом до мітингу проти аварійних забудов приєдналися зоозахисники, які вимагають розслідування труєння тварин у Ботанічному саду ім.А.В.Фоміна.

Нагадаємо, що 25 лютого в Києві на вул. Богдана Хмельницького, 12-14 близько 16.00 обвалилися всі міжповерхові перекриття в будівлі, приваливши ремонтників. Шістьох рятувальникам вдалося витягти живими, двоє робітників загинули. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ремонті роботи в домі велися з порушеннями, державна архітектурно-будівельна інспекція дозволу на роботи не давала, сам будинок є пам'яткою історії. За фактом аварії відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.271 (порушення вимог законодавства про охорону праці).

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв дав доручення до 4 березня провести інвентаризацію усіх аварійних будинків та споруд, які знаходяться у незадовільному технічному стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-