Обвал будинку в Києві: в КМДА кажуть про загрозу подальших руйнувань

Обвал будинку в Києві: в КМДА кажуть про загрозу подальших руйнувань

Укрінформ
Існує загроза руйнування дворової частини будинку на вул. Хмельницького у Києві, який обвалився 25 лютого. 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький. 

"Так, дійсно, є певні загрози (руйнування дворової частини будівлі – ред.), оскільки внутрішні перекриття зруйновані, і вони мали певну несучу здатність, і будівля може піддаватися далі подальшому руйнуванню, саме тому було замовлено проект укріплення фасаду будівлі. Я хочу нагадати, що ця будівля є пам'яткою архітектури, і фасади повинні бути збережені. В процесі розробки проекту реконструкції будівлю зміцнять і зроблять надійною. У вихідні дні інститут будівельної реконструкції зробив обстеження цього будинку. Сьогодні будуть надані висновки щодо самої будівлі", – сказав директор департаменту.

Новицький розраховує, що "протягом найближчих двох днів будуть видані проекти рішень щодо зміцнення цих фасадів".

Нагадаємо, в центрі Києва близько 16:00 25 лютого на вул. Богдана Хмельницького обвалилася будівля. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ремонтні роботи в домі велися з порушеннями. Державна архітектурно-будівельна інспекція дозволу на роботи не давала, сам будинок є пам'яткою історії. За фактом обрушення вже відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-