Обвал на Хмельницького: стіни почнуть укріплювати з понеділка

Обвал на Хмельницького: стіни почнуть укріплювати з понеділка

Укрінформ
Стіни будинку в центрі Києва на Хмельницького, 12-14, в якому обвалилися усі міжповерхові перекриття, укріплюватимуть з понеділка.

Про це сказав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є загроза того, що стіни ослаблені (у будинку, де обвалилось перекриття - авт.).  Виходячи з цього, районна адміністрація після закінчення робіт, коли вийдуть всі рятувальники, встановлює загородження і доступ у двір буде огороджений", - зазначив Ткачук.

Він уточнив, що до понеділка на місці події буде чергувати наряд поліції і одне відділення рятувальників.

"Будуть візуально контролювати стан будівлі, а з понеділка "Будконтроль" встановить інструментальний контроль за даною будівлею", - сказав посадовець.

Ткачук зауважив, що є пропозиція укріпити стіни будинку підпорами.

"Ці роботи будуть починатися з понеділка. Жодної загрози для сусідніх будівель немає", - додав він.

У свою чергу представник управління патрульної поліції міста Києва Богдан Аганін зауважив, що на місці події також працюватиме слідчо-оперативна група територіального підрозділу Нацполіції.

"Це стандартні слідчі дії - огляд місця події, виявлення, можливо, певних фактів, опитування - всі процедури, які мають бути згідно з чинним законодавством", - уточнив він.

Нагадаємо, 25 лютого у Києві обвалилися міжповерхові перекриття відселеного будинку на вул. Богдана Хмельницького 12-14, де знаходились будівельники. З-під завалів врятували 6 потерпілих і витягли тіла двох загиблих. Сьогодні пошуково-рятувальні роботи у будинку завершені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-