В Україні дорожчає горілка: від 70 гривень за пляшку

В Україні дорожчає горілка: від 70 гривень за пляшку

Укрінформ
Виробники горілки ініціюють підвищення мінімальної ціни на свою продукцію. Через підвищення з 1 березня акцизного збору мінімальна ціна зросте до 70 грн за півлітрову пляшку.

Про це ЛІГА.net заявив гендиректор асоціації Укргорілка Володимир Остап’юк.

За його словами, таку ціну обгрунтовано тим, що з 1 березня підвищується акцизний збір. "Якщо раніше  акциз пляшки горілки становив 14 грн, то з 1 березня ця сума становитиме 21 грн. При цьому з відпускної ціни пляшки стягується 20% ПДВ", - каже він.

Сьогодні мінімальна ціна пляшки горілки становить близько 55 грн. При цьому рівень тінізації ринку досягає 40%. За словами Остап’юка, підвищення цін дасть змогу захистити галузь від розвитку тіньового ринку. При цьому він зазначив, що підвищення акцизу з 1 березня зовсім не означає, що того ж дня ціна на горілку у торговельних точках підвищиться.

"Між постачальниками й мережами є певні домовленості щодо обсягів поставок, у кожній мережі є запаси продукту, тому подорожчати горілка на полиці має протягом найближчого тижня", - зазначив Остап’юк.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Верховна Рада проголосувала за зміни до Податкового кодексу, зокрема, за підвищення ставки акцизного збору на спирт і міцні алкогольні напої на 50%. З 1 березня акцизний збір на міцні спиртні напої підвищиться на 50%, до 105,8 грн/літр 100% спирту. Зросте ще й акцизний збір на пиво, кріплене вино й ігристе вино вдвічі - до 2,48 грн/літр, 7,16 грн/літр і 10,4 грн/літр відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-