Мінфін не хоче скасовувати паперові акцизи на алкоголь

Мінфін не хоче скасовувати паперові акцизи на алкоголь

Укрінформ
В Україні не планують скасовувати паперові акцизні марки на алкоголь.

Заступник міністра фінансів Олена Макеєва заявила, що відомство не планує порушувати це питання, повідомляє Український бізнес-ресурс.

"Після консультацій з нашими європейськими колегами, ми зробили висновок, що традиційні марки "працюють" ефективніше", - відзначила Макеєва.

Вона уточнила, що робота над законопроектом з впровадження в Україні системи електронних акцизних марок триватиме. Тобто, не виключено, що в подальшому будуть в ходу і паперові, і електронні акцизи.

Нагадаємо, прибічники переходу на електронні акцизи стверджували, що це допоможе скоротити частку тіньового сегмента, яка на вітчизняному ринку алкоголю досить переконлива і становить, за різними оцінками, до 40-60%.

Крім того, президент Асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко звернув увагу на той факт, що з паперовими марками у чесних виробників є маса проблем.

"Невеликі виноробні підприємства часто-густо не можуть отримати потрібну кількість марок і, отже, не мають можливості поставляти свою продукцію вроздріб. Існує близько 140 дозвільних документів, які треба зібрати. Далеко не всі можуть пройти цей "марафон", пояснив Сидоренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-