Кличко – проти чергового підвищення тарифів

Кличко – проти чергового підвищення тарифів

Укрінформ
Столична влада не погодить підвищення комунальних тарифів для киян, яке ініціює Кабінет Міністрів України.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради щодо комунальних тарифів за участю генерального директора ПАТ "Київенерго" Олександра Фоменка і заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, повідомляє прес-служба КМДА.

"Уряд сьогодні говорить про те, що існують об’єктивні економічні фактори зростання тарифів для населення. Ми категорично проти підвищення тарифів для киян. Я переконаний, зростання ціни на життєво необхідні послуги не може розглядатися лише в ключі економічної обгрунтованості. Ми насамперед повинні зважати на рівень соціального забезпечення громадян та їхню платоспроможність", - зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що зважаючи на рівень пенсій та зарплат сьогодні, підвищення тарифів Кабміном - неприпустиме.

"Середня зарплата, наприклад, медсестри в лікарні Києва - 3500 грн. Значна кількість пенсіонерів отримують мінімальну пенсію, яка становить трохи більше 1000 грн. А рахунок за житлово-комунальні послуги для мешканців двокімнатної квартири у Києві становить в середньому близько 2000 грн. Люди шоковані останнім підвищенням тарифів. Кияни звертаються до мене із запитанням: як можна вижити? Перекладати весь фінансовий тягар на плечі людей, які не мають можливості сплачувати, - це не вихід. Чергове підвищення тарифів призведе лише до того, що люди просто не зможуть платити рахунки. Тому я, як мер Києва, виступаю категорично проти подальшого підвищення тарифів, яке ініціює Кабінет Міністрів", - наголосив Кличко.

Мер доручив Пантелєєву створити робочу групу, аби знайти шляхи вирішення цієї проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-