Киянам хочуть збільшити тарифи на гарячу воду та опалення

Киянам хочуть збільшити тарифи на гарячу воду та опалення

Укрінформ
З 1 квітня 2016 року тарифи на постачання гарячої води для мешканців столиці можуть зрости на 10,8%, плата за централізоване опалення з тепловим лічильником на 13%, а без нього - на 7,1%.

Про це сказано в листі Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, який був оприлюднений сьогодні на прес-конференції у Києві громадською організацією «Публічний аудит».

«З квітня поточного року заплановано чергове підвищення комунальних тарифів, пов'язане з підвищенням ціни на газ для підприємств теплокомуненерго», - повідомили організатори прес-конференції.

Водночас, як наголосив начальник головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський, який також узяв участь у заході, з приводу встановлення нових тарифів ні з міською радою, ні з громадськими організаціями ніхто не радився.

Яструбинський повідомив, що міськвлада хоче провести круглий стіл з цього приводу з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, НКРЕКП, народними депутатами та експертами, оскільки є багато питань як щодо способу розрахунку тарифів, так і щодо якості самих комунальних послуг.

Проблемою, за його словами, є також робота зі встановлення лічильників.

Водночас, він звернув увагу, що в нових тарифах різниця в оплаті за тепло за лічильниками та без них різниться майже наполовину.

"Нарахування за опалення по будинках, які є однотипними і мають лічильники, відрізняється, за нашими дослідженнями, десь від 30-40% до майже двох разів", - сказав він.

Яструбинський також підкреслив, що проконтролювати якість комунальних послуг на сьогодні дуже проблематично.

«Є маса звернень жителів з цього приводу, але єдине, що можемо, - пожурити постачальника послуг і закликати до порядності", - констатував чиновник.

Нагадаємо, наприкінці січня НКРЕКП на своєму сайті оприлюднила проект постанови «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб населення ПАТ «Київенерго», відповідно до якого планувала збільшити тариф ПАТ "Київенерго" на теплову енергію для населення до 594,03 грн за 1 гігакалорію (без ПДВ). Відповідно до проекту кияни мали би сплачувати 712,84 грн/Гкал (із ПДВ) замість нинішніх 657,24 грн/Гкал.

Після цього НКРЕКП заявляла, що підніматиме тарифи на тепло і гарячу воду виключно після консультації зі споживачами та погодження з органами місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-