Водію «шаленого BMW» оголосили підозру за опір поліції

Водію «шаленого BMW» оголосили підозру за опір поліції

Фото
Укрінформ
Водієві BMW Ростиславу Храпачевському, який у ніч проти 7 лютого тікав від переслідування поліції у центрі Києва, висунули підозру у вчиненні опору правоохоронцям.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"Працівники Головного управління Національної поліції в м. Києві оголосили Ростиславові Храпачевському повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 342 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідство з'ясувало, що в ніч 7 лютого під час спроби затримання автомобіля, яким керував Ростислав Храпачевський, один з поліцейських намагався припинити правопорушення і затримати водія. Натомість автомобіль рушив, протягнувши за собою працівника поліції і створивши загрозу його здоров'ю і життю.

Нагадаємо, вночі 7 лютого у Києві Ростислав Храпачевський не зупинився на вимогу співробітників поліції, спробувавши втекти. Під час переслідування автомобіля БМВ, яким керував Храпачевський, патрульні змушені були застосувати табельну вогнепальну зброю.

Унаслідок переслідування й перестрілки один із пасажирів авто загинув. У вбивстві звинувачується патрульний Олійник.

Сьогодні Апеляційний суд міста Київ відклав розгляд скарги захисту патрульного управління патрульної поліції міста Київ Сергія Олійника на рішення Печерського районного суду міста Київ про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту від 18 лютого на 2 березня.

Фото: Павло Багмут/Укрінформ

За словами судді Олександра Беця,  матеріали справи надійшли до суду апеляційної інстанції лише 25 лютого о 12.00. 

"Тобто суд не мав можливості ознайомитися з матеріалами справи", - підкреслив він. 

Прокурори, адвокати і сам підозрюваний, який перебував у залі суду, погодилися з колегією суддів щодо неможливості розгляду справи за таких обставин.

Засідання суду у цій справі призначено на 2 березня, початок об 11.30.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-