ЗМІ показали організатора замаху на Нємцова за день до вбивства

ЗМІ показали організатора замаху на Нємцова за день до вбивства

Фото
Укрінформ
Російське видання у рамках свого журналістського розслідування опублікувало фотографію офіцера батальйону «Сєвєр» Руслана Геремеєва.

Фото опубліковано у матеріалі російської «Нової газети».

У центрі фотографії, зробленої у холі готелю «Україна» у Москві за день до вбивства російського політика, заступник командира батальйону «Північ» внутрішніх військ МВС Чечні Руслан Геремеєв. Саме він, на думку адвоката родичів Нємцова Вадима Прохорова, був справжнім організатором вбивства Нємцова.

Також у матеріалах розслідування «Нової газети» зазначається, що Геремеєв є близьким родичем депутата Держдуми Адама Делимханова, сенатора від Чечні Сулеймана Геремеєва і начальника РВВС у Шелківському районі Чечні Вахі Геремеєва.

На опублікованій фотографії перед Геремеєвим, на першому плані - Тамерлан Ескерханов, якому ставиться відстежування маршрутів Бориса Нємцова. Ескерханов був серед п'яти заарештованих слідства 5 березня у справі про вбивство Нємцова(окрім нього це Заур Дадаєв, брати Анзор і Шадид Губашеви, Хамзат Бахаєв; шостого - Беслана Шаванова було вбито при затриманні).

Російське слідство заявило, що вважає організатором вбивства Руслана Мухудинова, який був водієм Геремеєва. У результаті СКР пред'явив заочне звинувачення тільки Мухудинову. У листопаді 2015 року Мухудинова було оголошено у міжнародний розшук і заочно заарештовано.

Згідно з розслідуванням «Нової газети», Геремеєв під виглядом конюха Рамзана Кадирова виїхав в Арабські Емірати. Трохи пізніше в ОАЕ виїхав і Мухутдинов.

Нагадаємо, російського опозиційного політика Бориса Нємцова було застрелено 27 лютого 2015 на мосту навпроти Кремля. У річницю його загибелі в Москві, Петербурзі й інших містах Росії пройдуть Марші пам'яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-