Справа на $72 мільйони: J&J програв позов у справі про смерть від раку

Справа на $72 мільйони: J&J програв позов у справі про смерть від раку

Укрінформ
Суд американського штату Міссурі зобов'язав компанію Johnson&Johnson виплатити $72 мільйони родині померлої від раку жінки.

Хворобу імовірно викликало використання продукції компанії, інформує Reuters.

Згідно з постановою присяжних, Johnson&Johnson навмисно приховувала від громадськості небезпеку засобів на основі тальку. Як стверджує адвокат родини покійної, у компанії знали про шкоду продукції з 1980-х років.

Водночас Компанія Johnson&Johnson хоче оскаржити вердикт. «Ми співчуваємо сім'ї позивача, але ми впевнені, що безпека косметики на основі тальку підтверджується науковими доказами протягом десятиліть», - наголосила представник компанії.

Проти Johnson&Johnson було подано кілька сотень аналогічних позовів, але вперше суд зобов'язав компанію виплатити компенсацію у подібному випадку.

Американка Жаклін Фокс померла від раку у жовтні 2015 року у віці 62 років. За три роки до цього їй діагностували рак яєчників. Як уточнює STL Today, вона звернулася в суд з позовом до Johnson&Johnson після того, як побачила телерепортаж про можливий зв'язок раку яєчників з використанням засобів гігієни на основі тальку. Фокс стверджувала, що користувалася такою продукцією Johnson&Johnson більш як 35 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-