Ветеран АТО про «майдан-3»: Кияни виявилися мудрішими

Ветеран АТО про «майдан-3»: Кияни виявилися мудрішими

Ексклюзив
Укрінформ
Так званий "третій майдан" не змінить ситуацію в країні через свою безсистемність. Необхідно добиватися та впроваджувати зміни не революційним шляхом, а легальним - через нові патріотичні громадські організації та політичні сили.

Про це кореспондентові Укрінформу в коментарі заявив громадський діяч, волонтер та учасник АТО - доброволець батальйону НГУ ім.Кульчицього - Мирослав Гай.

"Ідея "третього майдану" позбавлена сенсу. І я також не задоволений тим, що зараз відбувається в країні, рівнем впровадження реформ, присутністю урядовців часів Януковича, поверненням "регіоналів" тощо... Але новий "майдан" нічого не зможе змінити тому, що він не має системності. Мають з'явитися нові обличчя, організації, політичні партії, куди увійдуть представники прогресивних, проєвропейських та патріотичних сил, які матимуть на меті не наживитися, накрасти з бюджету, а проводити реальні реформи, будувати для себе та своїх дітей кращу країну", - зазначив Гай.

Він переконаний, що наразі потрібно спробувати добитися змін законним політичним шляхом.

Коментуючи події на Майдані Незалежності на другу річницю пам'яті героїв Небесної сотні, ветеран АТО зазначив, що особисто не знайомий з організаторами із так званих "Революційних правих сил". "Хоча "Товариство ветеранів АТО", членом якого я є, також запрошували взяти участь у цих зібраннях на Майдані, з наметами і так далі. І я знаю багато людей, які туди прийшли з ветеранських груп, з капеланської служби, і там є дуже багато хороших людей, які обурені тим, що відбувається у країні. Вони прийшли за таким собі пошуком справедливості у тому вигляді, в якому вони її розуміють", - зазначив Гай.

Водночас, переконаний він, організатори намагалися використати почуття невдоволення людей, спрямувавши його на масові безлади: "Люди, які це організували, як на мене, взагалі не мають почуття відповідальності перед собою, перед іншими людьми та побратимами-ветеранами. Запросивши хороших людей на цю акцію, яка фактично була організована заради провокації та створення нехорошої картинки для іноземних ЗМІ, вони розраховували на те, що приєднаються люди, кияни (а в ці жалобні дні було багато людей на Майдані), і їх можна буде повести на якісь масові провокації та масові протести проти нинішньої влади".

Крім того, Гай вказав і на різку активізацію цих сил саме в річницю пам'яті героїв Небесної сотні. "Мені абсолютно незрозуміло, чому два роки ці люди ніяк себе не проявляли щодо офісу Ахметова та російських банків, і раптом саме в день жалоби, коли вся країна перебуває у жалобі, і люди прийшли пом'янути, вони повели натовп громити ці установи. Це однозначно була підготовлена провокація, участь у якій по наївності взяли багато хороших людей. Ті, хто були на цьому так званому "революційному зібранні", зрозуміли, що відбувається, і пішли звідти", - заявив він.

За словами активного учасника Євромайдану, багато учасників Революції Гідності навмисно обмежили своє перебування на Майдані незалежності 20 лютого, щоб не бути залученими до провокацій. "Наприклад, третя сотня Самооборони була 18-го числа на Майдані, потім пройшлися 20 числа і зібралися у себе в штабі пом'янути хлопців. Наша ветеранська організація також зробила невеличку ходу тими місцями, де загинули хлопці. І так само багато інших. Знаю, що деякі представники "Правого сектору", приїхавши в Київ, взагалі зібралися на Трухановому острові. Все ж таки це - день жалоби, а не привід для якихось системних дій. Це, якщо чесно, удар по пам'яті хлопців, які там загинули", - заявив Гай.

Водночас він висловив задоволення тим, що кияни виявилися мудрими та не піддалися на провокації: "У РПС я бачу сили, які не задоволені тим, що вони зараз не при владі, і які сподіваються, що революційним шляхом вони зможуть якось прийти до влади. Але, слава Богу, у них не вийшло, кияни виявилися мудрішими".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-