Політолог не радить всерйоз сприймати

Політолог не радить всерйоз сприймати "Майдан-3" - фарс та імітація

Ексклюзив
Укрінформ
Політолог, керівник Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що події, які сталися в центрі столиці в річницю Майдану, всього лише невдала спроба імітувати "третій майдан".

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

"Оцінка подій на Майдані дуже проста - це фарс та імітація. Як за формою, так і за наслідками. Тому що всерйоз тих людей, які там були, сприймати не варто. Я не кажу про простих виконавців, яких, напевно, обдурили, комусь заплатили, комусь - ні. Ключові виконавці розіграли шоу, імітували, судячи з усього, третій майдан. Оскільки це імітація, всерйоз ці вимоги, гучні заяви сприймати не варто", - сказав Фесенко.

Політолог наголосив, що активне розкручування теми третього майдану в російських ЗМІ дає право на життя версії про те, що до цих подій причетні російські спецслужби.

"Є версія, до якої варто ставитися серйозно. Що це могло бути свідоме розхитування ситуації, провокація дестабілізації, реальних масових безпорядків. Що називається, кинути сірник, щоб спалахнуло велике вогнище, враховуючи невдоволення людей, розчарування, плюс інформаційний привід - друга річниця Майдану. Розрахунок робився на це", - сказав політолог.

За його словами, у організаторів акції не вийшов гучний протест унаслідок того, що протестувати вийшли нікому невідомі персонажі.

"Люди проігнорували, тому що виникло запитання: "Ну хто це такі?". За тими, кого не знають, не підуть", - сказав Фесенко.

Крім того, на думку політолога, цю акцію можна розцінювати як спробу розхитати ситуацію для провокації дочасних парламентських виборів.

"На користь цієї версії свідчить той факт, що був заявлений пан Кармазін. Хто трішки знайомий з його діяльністю, знає, що він безплатно не працює. Хоча може, звісно, він і хоче в політику. Не знаю, як зараз, але раніше було багато чуток про те, що він активно брав участь у деяких політичних акціях і дійствах не безплатно. Тому була спроба спровокувати ті самі масові невдоволення, натиснути на Верховну Раду і спровокувати дочасні вибори", - переконаний політолог.

Водночас, за його словами, найімовірніше, зараз робляться спроби створити новий політичний проект.

 "Третя версія, до якої я схиляюся, це гучна піар-акція для розкручування нового політичного проекту. Знову таки під дочасні вибори. Зараз у багатьох розгорівся апетит, виникли деякі ілюзії з приводу дочасних виборів. Ось і вирішили запустити нову версію певної подоби Правого сектору. Думаю, спроба буде провальною. Але, напевно, хтось вирішив, що зараз, доки є невдоволення у населення, ну і мода, на мій погляд, дещо перебільшена, на праворадикальні рухи, розкрутити таким чином новий проект", - зауважив політолог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-