Українці Австралії вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні

Українці Австралії вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Українська громада Австралії провела низку ювілейних та поминальних заходів з відзначення річниці Революції Гідності та вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені відомо, що багато з вас, українських австралійців, були активними учасниками цих подій безпосередньо чи дистанційно. Це ще раз доводить, що відчуття гідності, свободи, цінностей є спільними для всіх нас», – відзначив у своєму зверненні до української громади Австралії Посол України в Австралії Микола Кулініч.

У свою чергу Управа Союзу Українських Організацій Австралії (СУОА) закликала усіх свої членів «згадати у своїх молитвах тих, хто був активним учасником Революції, тих, хто загинув, тих, хто продовжує боротьбу за гідність та суверенітет України та за їхні родини».

«Закликаємо громаду і далі надавати допомогу Україні!», – йдеться у зверненні СУОА.

Поминальні відправи на вшанування пам’яті героїв Небесної сотні пройшли в українських храмах Канберри, Сіднея та Мельбурна.

Крім того, багато осередків австралійського українства долучилися до ініційованої посольством акції з проведення виставки фотографій Революції Гідності, наданих українським фотокореспондентом Максимом Требуховим, який сам був учасником тих подій.

«Фотороботи Максима Требухова дозволили не тільки нагадати австралійським українцям про події дворічної давнини, а й привернути увагу австралійської громадськості до жертви, яку Україна заплатила за своє прагнення свободи і гідності», - зазначив представник Посольства України в Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-