Хабар за посаду в НАБУ: Суд арештував прокурора

Хабар за посаду в НАБУ: Суд арештував прокурора

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва 20 лютого обрав запобіжний захід у вигляді взяття під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю (браслета) прокуророві ГПУ, який пропонував неправомірну вигоду (хабар) у розмірі $10 тисяч США членам Конкурсної комісії НАБУ за посаду керівника підрозділу детективів.

Про це повідомив заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Відповідне рішення оголосив слідчий суддя Бобровник О.В. За клопотанням прокурора на підозрюваного покладено відповідні обов'язки. Таким чином, суд повністю задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури начальника 6 відділу управління САП ГПУ Козачини С.С., який здійснює процесуальне керівництво у справі. Такий запобіжний захід обумовлений тим, що основні гласні і негласні слідчі (розшукові) дії на цей час проведено, досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває в завершальній фазі, обвинувальний акт невдовзі буде передано для розгляду по суті до суду", - зазначив Холодницький.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро України порушило та розслідує кримінальне провадження за частиною 3 статті 369 Кримінального кодексу України - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Спеціалізована антикорупційна прокуратура України.

17 лютого 2016 року, завдяки спільним зусиллям детективів НАБУ та прокурорів САП було затримано прокурора Генпрокуратури України, який пропонував хабар членам Конкурсної комісії НАБУ за працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-