Порошенко - родинам Небесної Сотні: Всі винні будуть покарані

Порошенко - родинам Небесної Сотні: Всі винні будуть покарані

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив родичів Героїв Небесної Сотні, що жоден злочинець не залишиться непокараним.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Перші із злочинців, які вбивали українських Героїв, нарешті, запроторені за ґрати. Наголошую: жоден з них не залишиться непокараним", - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що в роботі слідчих є недоліки, однак за останні місяці було багато зроблено.

Так, за даними ГПУ, за подіями листопада 2013 року - лютого 2014 року винесено 18 вироків проти 26 осіб, у 84 справах розслідування закінчено і вони розглядаються у судах, а ще 11 справ передано до суду, і в лютому мають розпочатися судові розгляди. У 63 провадженнях триває досудове розслідування. Ще 16 осіб утримуються під вартою в СІЗО, з них шість співробітників "Беркуту" та п’ятеро "тітушок", також по 13 беркутівцям та 8 "тітушках" зараз розглядаються справи.

"Ми завжди маємо пам’ятати про те, яку ціну було заплачено за те, щоб ми мали можливість будувати нашу державу. І дуже важливо, щоб ці злочини були покарані", - наголосив Порошенко.

Президент також зазначив, що за його поданням Верховна Рада має прийняти спеціальний закон про заочне правосуддя. Нині його можна розпочати лише проти осіб, які оголошені в міжнародний розшук Інтерполом.

"Це не може бути запобіжником того, щоб злочинці ховалися в Росії. Навіть якщо Інтерпол не оголосив Якименко, Захарченко, ми розпочинаємо процедуру суду, докази зібрані, і обвинувальний вирок має бути прийнято, бо не лише командири "Беркуту", командири внутрішніх військ, міліції мають нести за це відповідальність, але і той злочинець, хто організував та видав наказ про видачу зброю", — підкреслив глава держави.

Президент додав, що під його особливою увагою є покарання суддів, які "виносили незаконні вироки проти автомайданівців, сприяли катуванню Героїв, які затримувались міліцією".

"Ніхто не уникне відповідальності. І це робиться не з почуття помсти, а ми це робимо для того, щоб ніколи більше в Україні проти власного народу силовики не підняли зброю, щоб це було потужним щепленням, що Україна назавжди залишилася демократичною державою", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-