Матіос: У трагедії з BMW винний «обдовбаний мажор»

Матіос: У трагедії з BMW винний «обдовбаний мажор»

Укрінформ
Винуватцем наслідків переслідування 7 лютого в Києві автомобіля ВMW та загибелі підлітка є сам водій автомобіля.

Про це під час брифінгу заявив заступник Генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я ще раз хочу привернути увагу всіх до справжнього автора цієї трагедії - це людина в стані наркотичного сп’яніння, яка сиділа за кермом. Кримінальне провадження по водію, автору і безпосередньому винуватцю цих трагічних наслідків веде МВС, не прокуратура. Ми всі повинні чітко усвідомлювати, що такого, вибачте за сленг, "обдовбаного" мажора, який був за кермом, держава, суспільство і закон має карати максимально і швидко... Конкретним винуватцем цих наслідків є той, хто в наркотичному сп’янінні сів за кермо автомобіля і вчинив те, що призвело до таких наслідків, до загибелі та до необхідності притягнення поліцейського до відповідальності", - сказав Матіос.

Зокрема, він наголосив, що правоохоронець, який вчинив ті чи інші дії, в яких підозрюється, понесе передбачену законом відповідальністю. "Але не повинна страждати система, в яку вірить українське суспільство, за ексцес виконавця, який перевищив свої надані повноваження", - додав він.

Нагадаємо, одному із поліцейських, який брав участь у переслідуванні 7 лютого автомобіля BMW, внаслідок якого загинув підліток, вручено повідомлення про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-