Погоня за BMW: патрульного звинуватили в умисному вбивстві

Погоня за BMW: патрульного звинуватили в умисному вбивстві

Відео
Укрінформ
Одному із поліцейських, який брав участь у переслідуванні 7 лютого автомобіля BMW, внаслідок якого загинув підліток, вручено повідомлення про підозру.

Про це під час брифінгу заявив заступник Генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні прокуратурою міста Києва одному із інспекторів управління патрульної поліції у місті Києві повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки) та за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу", - сказав Матіос.

За його словами, слідством доведено, що поліцейський під час переслідування BMW чітко усвідомлював, що в ньому окрім водія перебувають ще троє сторонніх осіб. "Це є доведений факт. Незважаючи на це, працівник патрульної поліції вирішив застосувати табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого здійснив постріли в бік авто і виказав намір вчинити саме вбивство, що також є доведеним фактом і зафіксовано зібраними доказами", - зазначив він.

Водночас, Матіос наголосив, що "кожний працівник правоохоронного органу, зокрема і прокурори, які користуються вогнепальною зброєю, і правоохоронці інших органів і, зокрема, Національної поліції, повинні і зобов’язані знати положення закону про Національну поліцію, відповідно до якої застосування вогнепальної зброї допускається лише у виключних випадках для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження", - додав він.

Нагадаємо, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших молодиків намагалися на шаленій швидкості втекти на BMW від правоохоронців.

На відео з відеореєстратора патрульний поліцейський Олійника, якого підозрюють у скоєнні злочину, зафіксована стрілянина по автомобілю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-