Справа Савченко: суд відкинув останній доказ невинуватості

Справа Савченко: суд відкинув останній доказ невинуватості

Укрінформ
Донецький міськсуд відмовився призначати астрономічну експертизу  у справі народного депутата України Надії Савченко.

Про це написав в своєму Твіттері адвокат Микола Полозов. «Алібі-шмалібі, про що ви?», - обурився адвокат рішенням суду.

«Астроном Сєменцов, запрошений обвинуваченням, на минулому засіданні вийшов за межі своєї компетенції. Окрім астрономії фахівець Сєменцов дав висновок щодо відеокамери. А в електроніці він розбирається як свиня в апельсинах», - пояснив Полозов.

Таким чином захист Савченко завершив надання доказів її алібі. «Прокурори просять час для складення списку додаткових доказів», - повідомив Полозов.

Як повідомлялося, в понеділок експрес-експертиза, що проводиться свідком-експертом обвинувачення астрономом Валеріяном Сєменцовим, закінчилася безрезультатно. Йшлося про те, що обвинувачення намагалося довести або неможливість встановлення часу затримання бойовиками Надії Савченко за відеозаписом, або, що це може бути «правильний» з точки зору обвинувачення час.

Адвокат Ілля Новіков так резюмував подію: «Астроном закінчив підрахунки і сказав дуже смішну річ: порахувати не можна нічого ні з чого. У чувака за годину не вийшло обчислити помилку. Резюме виступу астронома таке: експертизу провести не можна, оскільки він допускає, що таймер в камері міг зіпсуватися від удару». Проте міркування астронома з приводу відеотехніки і є «вихід за межі своєї компетенції». А спростувати експертизу експерта захисту астронома Ольги Возякової Сєменцову не вдалося.

Полозов також указує на важливу деталь: «Слідчий-свідок Маньшин, що фабрикував справу (Савченко - Ред.), усюди супроводжував астронома Сєменцова до суду і з суду». Маньшин і раніше вже засвітився в тиску на свідків, перебуваючи поряд з ними під час допиту по відеозв'язку.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-