Обшуки в Криму: Чубаров не розуміє, чому мовчить муфтій

Обшуки в Криму: Чубаров не розуміє, чому мовчить муфтій

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу у відкритому зверненні закликав муфтія висловитися з приводу обшуків і арештів кримських татар, які окупанти проводять у Криму.

Про це повідомляє прес-служба Меджлісу

"У мене немає відповіді на численні звернення співвітчизників і єдиновірців, які надходять на мою адресу з Криму з приводу вашого мовчання, що неприпустимо затягнуло у зв'язку зі шквалом обшуків, затримань і арештів кримських татар і наших сусідів інших національностей, які сповідують іслам", - зазначається у зверненні Рефата Чубарова.

Далі глава Меджлісу повідомляє, що окрім слів обурення, що відбувається, він отримує відеоматеріали подій 11 і 12 лютого 2016 року, які свідчать "про жорстокий тиск, загрози й приниження, яким піддаються кримські татари з боку озброєних людей і співробітників спецслужб російської окупаційної влади".

Чубаров не сумнівається, що муфтію відомо про вчорашні й драматичні події в житті мусульман Криму, що продовжуються сьогодні.

"Але ні ви, ні ваші найближчі помічники жодним словом не заступалися за мусульман Криму, що піддаються несправедливим гонінням, репресіям і приниженням з боку окупаційної влади. Ваше мовчання примушує мене удатися до відкритого до вас звернення. Я свідомо уникаю тут слів або оцінок, які вами або іншими, хто біля вас, можуть бути оцінені як своєрідне "запрошення" до політичної дискусії. Цьому зараз не місце і не час, оскільки життя, здоров'я, гідність кримських татар, жителів Криму інших національностей, що також сповідують іслам, знаходиться під реальною загрозою", - вважає Чубаров.

Наприкінці звернення глава Меджлісу нагадав, що мусульмани Криму вільно обирали муфтія, а він, у свою чергу погодився зі своїм обов'язком представляти й захищати їхні права. "Усіх мусульман, а не тільки тих, хто проявляє лояльність і служіння перед владою, що переслідує їх. Не нехтуйте цим обов'язком!» - закликав Чубаров.

 Чубаров ще до окупації звертався до влади з проханням заборонити діяльність Хізб-утТахрир і давав із цього приводу інтерв'ю в ЗМІ. Окупанти заявляють, що обшуки й затримання проходять не за національною приналежністю й спрямовані проти діяльності Хізб-утТахрир у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-