Порошенко ще не визначився із новою мобілізацією

Порошенко ще не визначився із новою мобілізацією

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко поки не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

Про це він заявив під час першого в цьому році засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Глава держави повідомив, що поки що не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації", - йдеться у повідомленні.

Президент також наголосив на тому, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

"Ми маємо використати всі ресурси і резерви для забезпечення комплектації контрактної армії", - зауважив він.

Підбиваючи підсумок виконання завдання минулорічного засідання Ради регіонального розвитку, Порошенко відзначив ефективну роботу створених штабів добровольців, які забезпечують взаємодію з учасниками АТО у низці областей - Житомирській, Миколаївській, Дніпропетровській.

"Сьогодні ви маєте нове завдання. Коли досвідчений боєць, який провів рік на фронті, повернувся додому, відпочив, але має бажання, патріотизм, досвід боронити державу, нам треба провести потужну роз'яснювальну роботу для того, щоб набирати наших славних воїнів для поповнення контрактної армії. Левова частина хвилі мобілізації, яка зараз має бути відправлена додому, як ми й обіцяли, через демобілізацію, має бути заміщена контрактною складовою", - підкреслив він.

Глава держави зазначив, що, передусім, це стосується воїнів, які володіють певними спеціальностями: механіків-водіїв, снайперів, десантників, спецназівців, які вже навчені і можуть одразу ж приступити до виконання обов'язків.

"Сьогодні ми обговоримо графіки, кількість, і це, шановні голови, має стати вашою персональною відповідальністю", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-