Кожен 4-й українець готовий захищати країну зі зброєю - опитування

Кожен 4-й українець готовий захищати країну зі зброєю - опитування

Укрінформ
Згідно з опитуванням, чайже чверть українців у разі необхідності готові захищати свою країну зі зброєю в руках.

Про це свідчать проведені у листопаді результати соціологічного дослідження Центру Разумкова, які були представлені на прес-конференції директором військових програм Центру Разумкова Миколою Сунгуровським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, захищати свою країну зі зброєю в руках готові 23,9% опитаних, 27,5% готові допомагати Україні участю у волонтерському русі, 30,4% опитаних заявили, що не готові захищати свою країну.

Найчастіше готовність захищати країну зі зброєю висловлюють жителі західного (29,8%) та центрального (29,6%) регіонів, тоді як у південному, східному регіонах та на Донбасі таку готовність висловлюють 16 - 18% опитаних.

Причому готовність захищати свою країну зі зброєю частіше висловлюють респонденти віком від 18 до 39 років. Серед представників вікової групи 18 - 29 років чоловічої статі про готовність захищати країну зі зброєю вказують 44,4%, представники 30 - 39 років - 50%.

Більшість тих, хто заявив про свою неготовність якимось чином захищати Україну, знаходиться в категорії 60 і більше років.

У разі отримання повістки 25,8% опитаних з'явилися б до військомату, оскільки "захист Батьківщини є почесним обов'язком", 16,1% - оскільки "в разі відмови можуть притягнути до відповідальності", 28,6% опитаних проігнорували б повістку.

Також 44,7% опитаних відповіли, що надавали протягом 2014 - 2015 років добровільну допомогу Українській армії, Національній гвардії, добровольчим батальйонам, 15,3% допомагали пораненим бійцям, 14,4% - біженцям з Криму та сходу України, 8,1% - сім'ям загиблих. 35,3% респондентів відповіли, що не надавали жодної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-