Бійці

Бійці "бунтівної" 53-ї кажуть, що їм дали по два сухпайки на вісім днів

Укрінформ
Побутові умови, в яких опинилися бійці 53 окремої механізованої бригади, передислоковані на полігон Широкий Лан, стануть предметом спеціальної перевірки. Якщо порушення встановлять, то винних покарають.

Про це напередодні під час зустрічі з бійцями заявив військовий прокурор Миколаївського гарнізону Олександр Кіт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Буде проведено спеціальну перевірку, щоб розібратися в ситуації, яка склалася з побутовими умовами бригади. Якщо встановлять порушення, то винні будуть покарані», - сказав військовий прокурор.

Його зустріч з військовослужбовцями відбулася у приміщенні Миколаївської райдержадміністрації, куди ті прийшли пішки, подолавши біля 30 км, щоб звернути увагу на свої незадовільні побутові умови.

Бійці скаржаться на нелюдське ставлення командування до них, постійні образи. До цього додалося ще й те, що їх передислокували під Миколаїв, не забезпечивши ні житлом, ні водою та їжею.

«Ми отримали сухпайки на дві доби ще 1 лютого. Сьогодні 8 лютого, а їжі так і не було. Ми голодуємо, харчуємося за свої гроші, спимо на снігу, або на БМП. Немає навіть води, щоб попити, топимо сніг, у багатьох уже короста, бо помитися ніде», - розповідають бійці.

Вони також зазначають, що на передовій було ще складніше, але там вони знали, що воюють за своїх дітей. «А зараз керівництво «стріляє» нам в спину», - говорять чоловіки. Більшість з них були мобілізовані ще у четверту хвилю, воювали на найскладніших ділянках фронту.

Бійці кажуть, що це - не миттєвий бунт, а вже давно наболіле питання. Вони багато разів зверталися до командування, але те їх ігнорує. Зараз у них просто не витримали нерви, адже серед них є поранені, контужені, у багатьох бойовий стрес.

У РДА хлопців нагодували і відправили назад на полігон автобусом. Військовий прокурор не міг запевнити присутніх, що їх не покарають за те, що самовільно покинули частину. Це має вирішити командування.

Як уже повідомлялося, у другій половині дня 8 лютого, бійці 53 окремої механізованої бригади, які перебувають на полігоні Широкий Лан, вирушили пішки до Миколаєва, щоб поскаржитись військовому прокурору на своє нелюдське існування. Голова Миколаївської ОДА вислав за ними автобус і закликав військових чиновників розібратися в ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-