В СБУ пояснили, чому не квапились із затриманням Корсунського

В СБУ пояснили, чому не квапились із затриманням Корсунського

Укрінформ
В СБУ натякнули на те, що стосовно луганського бойовика Сергія Корсунського спецслужба могла вживати "певних заходів", згортання яких та безпосередньо затримання сепаратиста спричинила публікація активістів з київського ресторану.

Про це повідомила журналістам речник СБУ Олена Гітлянська, інформує кореспондент Укрінформу.

"А ви не припускаєте, що СБУ могла здійснювати певні заходи щодо цієї особи", - заявила Гітлянська, відповідаючи на запитання, чому раніше не був затриманий Корсунський чи відслідковувала його переміщення спецслужба.

Водночас, речник СБУ "в інтересах слідства" не стала надавати подробиці з цього приводу.

Вона повідомила, що наразі, зокрема, прокуратурою та внутрішньою безпекою поліції, перевіряється, яким чином Корсунський отримав довідку від МВС за підписом колишнього заступника начальника УМВС у Луганській області про те, що стосовно нього немає кримінальних проваджень.

Також "в інтересах слідства" в СБУ не сказали в якому саме суді зараз йде розгляд справи про обрання запобіжного заходу стосовно Корсунського. "З моменту затримання у нас є 72 години для того, щоб висунути підозру, направити ці матеріали до суду і для того, щоб суд прийняв рішення щодо обрання йому запобіжного заходу. Я вас запевняю, що ми вкладемося у ці 72 години", - заявив Гітлянська.

Вона нагадала, що Сергію Корсунському оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 258-3 Кримінального кодексу України (Організація терористичних груп). "Зараз відбувається процес обрання йому запобіжного заходу і ми будемо вимагати, і ця стаття, до речі, іншого не передбачає, це - тримання під вартою", - заявила вона.

Нагадаємо, Корсунського, якого називають "правою рукою" головного бойовика "ЛНР" Валерія Болотова і ватажка "армії південного сходу", 2 лютого, помітили в одному з київських ресторанів. Про це, зокрема, написав у "Фейсбук" координатор руху "Стоп Терор" і голова організації "Безпека та взаємодія в Україні - Cascu" Семен Кабакаєв. За словами Корсунського, у правоохоронних органів не було до нього претензій. Це викликало обурення в користувачів соціальних мереж. Серед інших на цю інформацію відгукнувся голова адвокатського  об'єднання "Чудовський та партнери" Ігор Чудовський, в якого під час захоплення Луганська бойовики з групи Корсунського відібрали приміщення контори в центрі міста, а самого важко поранили. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-