На Корсунського відкрили справу за тероризм

На Корсунського відкрили справу за тероризм

Укрінформ
Луганському сепаратисту Сергію Корсунському оголошено про підозру в створенні терористичної групи чи терористичної організації.

Про це повідомляє речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

"Сергію Корсунському оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 258-3 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - написала Гітлянська.

Як відомо, Служба безпеки 3 лютого затримала Корсунського, підозрюваного у причетності до терористичної організації "ЛНР", на Полтавщині та доставила його до Києва для проведення слідчих дій.

Нагадаємо, Корсунського, якого називають "правою рукою" головного бойовика "ЛНР" Болотова і лідером "армії південного сходу", 2 лютого, помітили в одному з київських ресторанів. Про це, зокрема, написав у Фейсбуці координатор руху "Стоп Терор" і голова організації "Безпека та взаємодія в Україні - Cascu" Семен Кабакаєв. За словами Корсунського, у правоохоронних органів не було до нього претензій. Це викликало обурення в користувачів соціальних мереж. Серед інших на цю інформацію відгукнувся голова адвокатського  об'єднання "Чудовський та партнери" Ігор Чудовський, в якого під час захоплення Луганська бойовики з групи Корсунського відібрали приміщення контори в центрі міста, а самого важко поранили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-