Справа Іл-76: дружина командира звинуватила Назарова у спробі знищити транспортні літаки ЗСУ

Справа Іл-76: дружина командира звинуватила Назарова у спробі знищити транспортні літаки ЗСУ

Укрінформ
Дружина заступника командира ескадрильї гвардії підполковник Олександра Білого – Тетяна Чиркова вважає, що катастрофа літака Іл-76 з 40 десантниками на борту – це спроба знищити військово-транспортні літаки, які були на той час у Збройних Сил України.

Про це вона заявила під час допиту в залі Павлоградського міськрайонного суду, де слухається справа генерала Віктора Назарова, якого звинувачують у загибелі десантників та екіпажу збитого бойовиками 14 червня 2014 року літака Іл-76, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Чиркової, на момент трагедії в Україні було всього чотири екіпажі, які могли підняти в небо такі літаки як Іл. Цього не міг не знати генерал Назаров, проте віддав наказ відправити відразу три літаки в Луганськ зі спорядженням та бійцями на борту.

«Це злочин проти народу України. Я вважаю, що це була просто-напросто спроба знищити військово-транспортні літаки, які були у Збройних Сил України», - сказала Чиркова.

Нагадаємо, у ніч на 14 червня 2014 року над Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76, у якому десантники летіли на ротацію. Тоді загинуло 49 людей – 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу.

25 листопада Печерський райсуд заарештував першого заступника керівника антитерористичної операції, заступника начальника Генерального штабу генерал-майора Віктора Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тисяч гривень. За два дні, 27 листопада, Назаров вніс заставу і вийшов з-під варти.

Прокуратура стверджує, що генерал-майор не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-