Трагедія ІЛ-76: родичі вимагають по півмільйона кожному

Трагедія ІЛ-76: родичі вимагають по півмільйона кожному

Укрінформ
У Павлоградському райсуді Дніпропетровської області відбулося чергове судове засідання у справі генерала Віктора Назарова, якого звинувачують у загибелі 49 людей через збиття бойовиками 14 червня 2014 року літака ІЛ-76.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду рідні загиблих десантників та членів екіпажу давали свідчення як потерпілі й висловлювали свою позицію щодо грошової компенсації, яку, з огляду на втрату здоров’я та моральну шкоду, завдану загибеллю рідних, вони оцінили у 500 тисяч гривень кожному.

Загалом планується проведення 6 судових засідань, на кожному мають заслухати свідчення 10 потерпілих, після цього суд прийме рішення про розмір моральної компенсації для рідних загиблих, якщо буде прийнято відповідне рішення. Максимально, за законодавством, генералу Назарову загрожує до 8 років позбавлення волі.

Наступне судове засідання заплановано на 10 лютого.

Нагадаємо, у ніч на 14 червня 2014 року над Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76, у якому десантники летіли на ротацію. Тоді загинуло 49 людей – 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу.

25 листопада Печерський райсуд заарештував першого заступника керівника антитерористичної операції, заступника начальника Генерального штабу генерал-майора Віктора Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тисяч гривень. За два дні, 27 листопада, Назаров вніс заставу і вийшов з-під варти.

Прокуратура стверджує, що генерал-майор не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-