Директору Бібліотеки української літератури «пом’якшили» арешт

Директору Бібліотеки української літератури «пом’якшили» арешт

Укрінформ
Пресненський суд Москви продовжив домашній арешт директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній, але зробив деякі послаблення.

Про це повідомив у своєму Фейсбуці адвокат Іван Павлов.

"Суддя Найдьонов пішов на деякі поступки захисту, злегка послабивши режим домашнього арешту. Віднині Наталія може нічого не порушуючи спілкуватися зі своїми захисниками по телефону. Досі вона такої можливості була позбавлена. Короткочасні прогулянки як і раніше під забороною. Судді не вистачило доказів погіршення здоров'я Шаріної. Напевно, для того, щоб суд дозволив гуляти, спершу їй потрібно серйозно захворіти. Як у тому анекдоті: "уб'ють - тоді й приходьте", - іронізує Павлов.

Сьогодні Пресненський суд задовольнив клопотання слідчого і продовжив строк домашнього арешту Наталії Шаріній на 3 місяці.

Нагадаємо, директор Бібліотеки української літератури в Москві перебуває під домашнім арештом за обвинуваченням у "розповсюдженні екстремістської літератури" з 30 жовтня. У грудні пройшли обшуки і вилучення у інших співробітників Бібліотеки, а також в офісі БУЛ. Попри обіцянки президента РФ Володимира Путіна і мера Москви Сергія Собяніна зберегти Бібліотеку української літератури в Москві, її планують переформатувати в Мультимедіацентр східнослов'янських народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-