Російський суд вирішив з’ясувати, чому Афанасьєва відправили в Комі

Російський суд вирішив з’ясувати, чому Афанасьєва відправили в Комі

Укрінформ
Суд вимагає від ФСВП РФ пояснити, на якій підставі українця Геннадія Афанасьєва, засудженого до семи років у справі "кримських терористів", відправили відбувати покарання у ВК-25 республіки Комі.

З відповідною скаргою, яку задовольнили, до суду звертався адвокат Афанасьєва Олександр Попков, повідомляє Радіо Свобода.

«Сиктивкарський міський суд вимагає від Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) пояснити, на якій підставі Геннадія Афанасьєва, засудженого до семи років колонії суворого режиму у справі «кримських терористів», відправили відбувати покарання у ВК-25 республік Комі», - розповів Попков.

Раніше адвокат подав скаргу до суду з проханням перевести Афанасьєва в колонію ближче до Криму, де проживають його родичі і проживав він сам. Після першого засідання, на якому розглядалася скарга, суд також вимагав від ФСВП надати дані про чисельність ув'язнених у колоніях суворого режиму в регіонах, сусідніх з Кримом. "Навіть якщо суд відмовить нам у проханні про переведення, у нас буде фактологічна база для подання позову до суду з прав людини. У нас хороші перспективи. Дивно, але Сиктивкарський суд став розглядати наш позов серйозно, а не як це було в касації", - відзначив Попков.

За його словами, Афанасьєву у ВК-25 не надають необхідної медичної допомоги для лікування травми плеча, а також не дають молитися. За непідтвердженою через відсутність зв'язку з Афанасьєвим інформацією, він разом з кількома ув'язненими був змушений оголосити голодування на один день, щоб добитися відповідного медичного обслуговування через грип, що поширився в колонії. Ліки у результаті надали. Раніше співробітники Громадської наглядової комісії в республіці Комі вже зазначали, що Афанасьєва відправляли в штрафний ізолятор через претензії керівництва колонії.

Мама засудженого Ольга Афанасьєва розповіла, що її листування з сином часто переривається. Можливо, це пов'язано з тим, що Афанасьєв потрапив до списку "екстремістів і терористів", які надійшли в поштові відділення Криму з управління ФСБ. Про листування з фігурантами списку співробітники пошти мають негайно повідомляти правоохоронні органи.

Геннадій Афанасьєв є фігурантом так званої справи «кримських терористів», за якою були несправедливо засуджені український режисер Олег Сенцов і антифашист Олександр Кольченко. Російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Афанасьєва, Сенцова і Кольченка політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-