Український політв'язень у Росії розповів як почав нове життя

Український політв'язень у Росії розповів як почав нове життя

Укрінформ
31 липня 2015 року, коли засуджений у справі Сенцова-Кольченка Геннадій Афанасьєв відмовився від свідчень, даних під тортурами, став для нього «особистим звільненням».

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

«31 липня 2015 року. День мого особистого звільнення, коли я в собі розірвав кайдани, почавши жити за правдою, слідуючи голосу честі», - розповів він.

Юрист за освітою, Афанасьєв також висловився щодо правосуддя в Росії.

«Вважав і продовжую вважати, що юриспруденція, не забруднена корупцією та політичними забаганками, несе в собі лише благо. Однак саме ці вади - корупція та політична ангажованість - відкрилися мені згодом. Особливо коли в свої обійми мене прийняла Росія... Тут все набагато гірше», - сказав він.

Геннадій Афанасьєв був затриманий на початку травня 2014 року на одній з вулиць Сімферополя. Він був заарештований до того, як співробітники ФСБ взяли під варту Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Афанасьєв і інший фігурант справи Олексій Чирній, за версією слідства, були членами терористичної групи в Криму, нібито створеної Сенцовим. Після затримання обидва, як повідомлялося раніше, уклали угоду зі слідством, їх справа розглядалася в закритому режимі, обидва отримали по сім років позбавлення волі.

Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх, застосовуючи тортури. Його відправили в колонію під Сиктивкаром. Адвокат Афанасьєва Олександр Попков неодноразово повідомляв, що адміністрація колонії стаиться до кримчанина упереджено і створює для нього нестерпні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-