Торік реабілітацію пройшли 2 тисячі учасників АТО

Торік реабілітацію пройшли 2 тисячі учасників АТО

Укрінформ
Торік реабілітаційне лікування пройшли 1943 учасники АТО.

Про це на брифінгу в Києві у п'ятницю заявила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк, повідомляє прес-служба МОУ.

"Нині на лікуванні та контролі в закладах охорони здоров'я Міноборони перебуває 77 військовослужбовців Збройних Сил України, поранених у ході АТО. 25 учасників АТО проходять лікування за кордоном. Із них 14 - у Німеччині, 7 - у США, троє - у Литві та один - у Польщі. 80 військовослужбовців Збройних Сил України проходять реабілітацію у санаторно-курортних закладах. Загалом у 2015 році реабілітаційне лікування пройшли 1943 учасники АТО", - сказала вона.

Гаврилюк поінформувала, що у сфері медичного забезпечення запроваджено нові стандарти. Наразі на розгляді в Адміністрації Президента перебуває проект указу про Воєнно-медичну доктрину України, схвалений Кабінетом міністрів наприкінці минулого року. 

"Триває реалізація програми курсу медико-психологічної та соціальної реабілітації учасників АТО, якою охоплено близько 6,5 тисячі осіб. У трьох військових медичних закладах у Києві, Запоріжжі та Маріуполі завершується впровадження пілотного проекту “Е-здоров'я”, що дасть змогу вести електронні медичні картки військовослужбовців. Крім того, до всіх військових медичних закладів поставлено апарати для штучної вентиляції легенів", - заявила представник МОУ.

Вона додала, що у 2015 році закуплено ліки і вироби медичного призначення для комплектування індивідуальних аптечок нового зразка на суму понад 37 млн грн. За допомогою цих засобів сформовано понад 53 тис. аптечок, які направлені в зону проведення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-