Полторак назвав заяву про три зарплати на передовій

Полторак назвав заяву про три зарплати на передовій "припущенням"

Укрінформ
Київський міський військовий комісар Володимир Кидань лише припускав, що бійцям на першій лінії оборони щомісяця доплачуватимуть три мінімальні зарплати. Рішення про грошову винагороду за участь у бойових діях остаточно не прийнято.

Про це заявив на брифінгу міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Військовий комісар припускає, я думаю, що такі цифри можуть бути, але рішення з цього приводу, я ще не прийняв. Ми порадимося з командирами, які там є, з волонтерами, які бувають в зоні АТО, і звичайно будемо виходити з наших фінансових можливостей", - прокоментував міністр на прохання агентства заяву київського воєнкома про 3 зарплати військовим на передовій.

Полторак вказав на те, що вчора була змінена постанова Кабміну від 31 січня 2015 року №24, де визначався порядок виплати винагород у зоні проведення АТО.

"Уряд прийняв рішення, що ці повноваження надаються центральним органам влади, у підпорядкуванні яких є військові формування. Зокрема, щодо ЗСУ - рішення буде прийматися наказом міністра оборони. Мною особисто вчора було прийнято рішення щодо розробки такого наказу", - повідомив сказав глава МОУ.

Міністр додав, що наказ про порядок виплати грошових винагород у зоні АТО він підпише сьогодні до кінця дня. Потім документ ще має бути погоджений з Мінфіном та Мінсоцполітики.

Полторак зазначив, що в наказі буде відновлено "соціальну справедливість": "Винагорода буде фіксованою і для усіх однаковою - як для солдатів, так і для офіцерів та генералів, які ризикують життям однаково. Також документ має вирішити проблему "військового туризму", "яка, на жаль, є".

Він також нагадав, що у середу на засіданні Уряду було прийнято рішення, яким передбачається підвищення грошового забезпечення військовослужбовців. Так, вже з наступного місяця військовослужбовець поза зоною АТО отримуватиме щонайменше 7 тис. грн, що є вдвічі більше, ніж солдат отримував дотепер. Командир роти, який отримував 5 тис. грн, отримає - 11 тис. грн, командир бригади замість 6,5 тис. грн отримає 16 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-