Чубаров розповів, хто увійде до лав кримськотатарського батальйону

Чубаров розповів, хто увійде до лав кримськотатарського батальйону

Укрінформ
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підбив підсумок блокади півострова і повідомив, хто зможе приєднатися до кримськотатарського батальйону.

Про це він сказав, коли учасники Виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар побували на Чонгарі, повідомляє QHA

"Хочу подякувати учасникам блокади, які прожили чотири місяці у важких умовах, але інакше повернення нашої батьківщини не відбудеться. Тепер активісти знаходитимуться на Чонгарі, Чаплинці і Каланчаку у вагончиках разом з митниками", – заявив глава Меджлісу.

Він також розповів про створення кримськотатарського батальйону. 

"Наша робота зі створення батальйону ведеться. Там зможуть служити звільнені з полону захисники України. А також ті, хто не хоче призиватися на окупованій території. Цих людей об'єднуватиме халяльна їжа. Також в батальйоні будуть контрактники. Там будуть люди різних національностей, але батальйон їх згуртує", – сказав Чубаров.

Він додав, що не стояло такого завдання, аби Туреччина допомагала новому військовому формуванню.

За словами глави Меджлісу, зараз йде робота над правовим оформленням батальйону.

Чубаров зазначив, що Меджліс працюватиме з владою Херсонської області над вирішенням соціальних питань. Зокрема, завтра пройдуть переговори з представниками влади щодо підтримки соціальних об'єктів у сфері освіти, охорони здоров'я та інфраструктури. У зоні особливої уваги залишатиметься Генічеський район.

У свою чергу, влада Херсонської області підтвердила, що піде назустріч у питаннях виділення земельних ділянок в установленому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-