У Квіташвілі кажуть, що ліків від грипу досить

У Квіташвілі кажуть, що ліків від грипу досить

Укрінформ
Стратегічні запаси противірусних препаратів для лікування пандемічного грипу наразі розподілені між регіонами за їхніми заявками, а з постачальниками досягнуто домовленості про поставки із понеділка додаткової кількості ліків.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив в.о. начальника управління фармацевтичної діяльності МОЗ Тарас Лясковський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо препаратів, включених до протоколу лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій  "Таміфлю" (озельтамівір) та  "Реланза" (занамівір), то їх стратегічний запас перерозподілено 30 грудня  і направлено в регіони. Йдеться про 2121 упаковку препарату "Таміфлю"", - сказав Лясковський.

Він додав для порівняння, що обсяг реалізації препаратів озельтамівіра протягом епідсезону 2013-2014 років становив приблизно 2 тисячі упаковок.

Лясковський уточнив, що міністерство вчора зібрало заявки з регіонів, щоб оптимізувати кількість противірусних препаратів, необхідних їм на сьогодні, і поінформував, що напередодні відбулася оперативна нарада з представниками компаній Roshe - постачальниками препарату "Таміфлю" - та GlaxoSmithKline - постачальниками "Реланзи", під час якої було досягнуто домовленості щодо їх невідкладних поставок. 

"Приблизно 1100 упаковок препарату "Реланза" будуть готові до реалізації вже у понеділок. Щодо препарату "Таміфлю", то всі залишки вже передані в аптечну мережу, планується його імпорт в міжнародній упаковці (без українського перекладу - Ред.), ми вивчаємо всі необхідні процедури для надання дозволу, і орієнтовно через тиждень-півтора він буде в Україні. Після з'ясування питання щодо оптимізованої потреби у препараті "Реланза" також можливий його імпорт у міжнародній упаковці", - наголосив в.о. начальника управління фармацевтичної діяльності МОЗ.

Лясковський додав, що міністр охорони здоров'я особисто провів переговори щодо постачання противірусних препаратів з урядами країн Євросоюзу. "На сьогодні є домовленість з урядом Литви стосовно поставки гуманітарної допомоги цих двох препаратів у достатній кількості. Ми готуємо відповідні документи і очікуємо ці препарати протягом тижня-двох", - сказав він.

В.о. начальника управління фармацевтичної діяльності МОЗ також запевнив, що із традиційними противірусними, протигрипозними препаратами та антибіотиками ситуація "абсолютно нормальна": ними забезпечені і аптечна мережа, і оптові компанії, і лікарні всіх регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-