Окупанти готуються винести вирок Чийгозу

Окупанти готуються винести вирок Чийгозу

Укрінформ
У п'ятницю, 15 січня, в окупованому Криму відбудеться судове засідання, на якому мають оголосити вирок заступнику голови Меджлісу кримських татар Ахтему Чийгозу таі двом іншим обвинуваченим у справі "26 лютого".

Про це пишуть "Крим.Реалії".

"На засіданні 15 січня повинні оголосити вирок стосовно Чийгоза, а також активістів Мустафи Дегерменджи та Алі Асанова. Дану справу адвокат Полозов назвав "ще однією справою українських політв'язнів, які переслідуються російською владою", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, початок засідання затягся, тому що представники окупаційних "влади" Сергій Аксьонов і "прокурор" Наталія Поклонська вчасно не з'явилися.

Одними з перших в суд прибули кримський і російський адвокати Чийгоза Еміль Курбединов і Микола Полозов.

Навколо будівлі суду - поліцейське оточення і металеві огорожі, прохід по самій будівлі обмежений. Перед судом зібралися рідні і близькі підсудних, представники Меджлісу кримських татар. "Були також помічені кілька "самооборонівців", прийшли козаки, які проходять у справі як постраждалі", - повідомляє видання.

Нагадаємо, кримськотатарською активістам висувають звинувачення в організації масових заворушень у Сімферополі 26 лютого 2014 року. Тоді, напередодні окупації півострова Росією, під кримським парламентом зібралися тисячі прихильників територіальної цілісності України і їхні противники - представники партії "Русское единство". У тисняві двоє загинули, кілька десятків осіб отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-