Сили АТО дотримуються

Сили АТО дотримуються "перемир'я" попри сильні обстріли - штаб

Укрінформ
Українські військові повністю дотримуються Мінських домовленостей, натомість російські окупаційні війська активізували бойові дії та обстріли. 

Про це заявив на брифінгу в четвер речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже сьогодні після опівночі противник порушив режим тиші щонайменше 18 разів. Підкреслюємо, що сили АТО повною мірою дотримуються Мінських домовленостей, тому вся відповідальність за активізацію бойових дій лежить на окупантах", - сказав він.

За добу, що минула, обстановка на сході України загострилася, а кількість ворожих обстрілів значно зросла. "Двічі ворог застосував важке озброєння - 82-мм міномети. Також відбулося одне бойове зіткнення сил АТО з противником", - поінформував Мотузяник. 

На Донецькому напрямку ворог неодноразово обстрілював українські позиції південніше Троїцького та Луганського, здебільшого в світлу пору доби. Також на цих рубежах відбувся короткий бій сил АТО з невеликою групою живої сили противника.

"Дещо зросла активність ворога у Горлівській агломерації. Місця найбільшого напруження - Зайцеве, Майорськ, Новгородське. Зокрема, саме у Зайцевому відбувся короткотривалий мінометний обстріл українських позицій. На інших ділянках фронту противник застосовував лише стрілецьку зброю та гранатомети різних систем", - зазначив речник АТО.

За його словами, аналогічна обстановка залишається в Донецькому аеропорту. В Опитному також пройшов мінометний обстріл. Дрібні провокації противника зафіксовано на всіх передових позиціях сил АТО, додав він.

На Луганському напрямку вчора було спокійно.

На Маріупольському напрямку ворог порушив режим тиші східніше Красногорівки та Мар'їнки. В усіх випадках бойовики застосовували стрілецьку зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-