Шахтарям-блокувальникам траси на Польщу пообіцяли зарплату за тиждень

Шахтарям-блокувальникам траси на Польщу пообіцяли зарплату за тиждень

Укрінформ
Заборгованість по заробітній платі шахтарям ДП "Львіввугілля", які 12 січня перекрили трасу Львів -Рава-Руська в селі Смереків, виплатять не пізніше 20 січня цього року.

Про це на прес-конференції заявив т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугіллля» Андрій Дяченко, повідомляє Міненерговугілля.

«Кошти у сумі 500 млн гривень передбачені в Державному бюджеті на погашення заборгованості із заробітної плати за 2015 рік. Проте вони повинні пройти необхідні процедури і надійдуть шахтарям не пізніше 20 січня 2016 року», - наголосив Дяченко.

Він також повідомив, що на засіданні уряду 13 січня планується затвердити розподіл коштів по державних вугільних підприємствах відповідно до наданих програм.

Крім того, він поінформував, що за листопад заборгованість із заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля» становить 54%, що в грошовому еквіваленті дорівнює 58 млн гривень при місячному фонді заробітної плати 93-95 млн гривень. Також пояснив, що заробітна плата сплачується до 20 числа поточного місяця за попередній місяць, тому наразі про заборгованість за грудень 2015 року не йдеться.

Серед причин ситуації, що виникла, він назвав припинення державно-фінансової підтримки державних вугільних підприємств на покриття різниці у собівартості вугільної продукції із грудня 2014 року відповідно до Коаліційної угоди, що призвело до виникнення тримісячної суми заборгованості.

Дяченко наголосив, що вимоги шахтарів справедливі, і протестні акції - це конституційне право громадян. Також  звернув увагу на вирішення соціальних питань: за останні роки внаслідок закриття збиткових неперспективних шахт жоден працівник не залишився без роботи - гірників переводять на шахти, які працюють, і три тисячі шахтарів працевлаштовано на інших підприємствах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-