Шахтарі перекрили дорогу - обіцяють дійти до митниці з Польщею

Шахтарі перекрили дорогу - обіцяють дійти до митниці з Польщею

Укрінформ
Гірники шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» продовжують стихійний страйк, розпочатий ще 2 січня цього року.

У понеділок, 11 січня, вони  провели мітинг на центральній площі Червонограда, а опівдні за три кілометри від копальні заблокували дорогу, що веде до неї. Завтра, як і було раніше заплановано, перекриють дорогу до митниці з Польщею.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Борг перед працівниками ДП «Львіввугілля» лише за листопад 2015-го становить 58,2 млн грн і їм виплачено тільки 46% нарахованої зарплати. Гірники ДП «Львіввугілля», як і планували, 12 січня за 40 км від Червонограда розпочнуть безстрокове перекриття автошляху, що веде зі Львова до митного переходу Рава-Руська. У такий спосіб вони хочуть привернути увагу до своїх проблем не лише в Україні, а й у Європі», - прокоментував ситуацію Волинець.

За його словами, сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка запросив до себе на бесіду в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрія Дяченка і представників шахтарських профспілок - голову РО НПГУ м.Червонограда Михайла Шаблю та Львівської територіальної організації «Укрвуглепрофспілки» Олега Турчина.

Проте, шахтарі не збираються відмовлятися від запланованої акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-